Voetjes van de vloer met FINCH discoteam

Wouter Vink weet hoe je een trouwfeest geeft waar nog lang over wordt nagepraat!

Jullie huwelijksdag afsluiten met een spetterend trouwfeest om nooit te vergeten? Dan moet je bij Wouter Vink zijn! FINCH discoteam wordt al jarenlang regelmatig ingeschakeld voor feesten bij Koetshuis de Haar. Wij kennen Wouter inmiddels behoorlijk goed, en hij ons en onze locatie ook. Dat biedt bruidsparen veel voordelen. Wij vroegen Wouter alles wat jullie zouden willen en moeten weten ter voorbereiding op jullie feest. Maak kennis met DJ FINCH!

Wouter Vink in de Grote Laverie

Wouter, vertel eens hoe het allemaal begon?

“FINCH discoteam is ontstaan vanuit een uit de hand gelopen hobby. Het begon toen Sinterklaas Woutertje zijn eerste setje discolampen gaf. Van het geld dat ik later verdiende met krantenwijken kocht ik er telkens wat nieuws bij. Al deze spullen zette ik op mijn zolderkamertje. Mijn vader had vroeger ook een drive in show en ik gebruikte zijn oude platenspelers. Uren zat ik te neuzen in zijn platencollectie om leuke nummertjes te ontdekken. Ik kan de geur van die platenspeler nog bijna ruiken! Het was al lang niet meer de tijd dat vinyl in de winkels lag, maar het was wel dé manier om een goede muzikale basis op te bouwen. Elders op zolder vond ik een stel oude boxen waarvan de speakers helemaal waren uitgedroogd. Met siliconenkit en snelverband hebben we deze weer opgelapt. Mijn eerste mengtafeltje had ik inmiddels aangeschaft. Toen was ik dus klaar om op de eerste feestjes te gaan draaien.”

“Ik kan de geur van die platenspeler nog bijna ruiken!”

Hoe ging dat, voor het eerst van je zolderkamertje naar buiten met je spulletjes?

“Dat begon natuurlijk met feestjes voor mijn eigen klas, maar ik draaide ook op feestjes voor de vrienden van mijn ouders. Daarna kwamen de schoolfeestjes en weer later de studentenfeesten. Zo ben ik er helemaal in gegroeid. Toen ik nog geen rijbewijs had, was mijn vader de pineut. Ik belde hem rustig om 4 of 5 uur ’s nachts om alles weer op te komen halen!”

En toen was je afgestudeerd en je had behoorlijk wat ervaring opgedaan als DJ…

“Ja, daar stond ik dan, met mijn diploma vrijetijdsmanagement op zak. Ik moest gaan solliciteren. Alleen was ik bang dat dat ten koste zou gaan van de disco, mijn grote passie en hobby. Ik vroeg me af of ik dat zou kunnen omdraaien en ging op zoek naar een baan die ik gemakkelijk kon combineren met het opbouwen van mijn discobedrijfje. Dat bedrijfje verhuisde in de loop der tijd een aantal keren. Van mijn slaapkamer op zolder naar een aanhanger naar een schuur op een boerenerf. Ik haalde mijn rijbewijs en kocht mijn eerste bus.”

Waar sta je nu met FINCH discoteam?

“Ik houd me fulltime bezig met het verzorgen van DJ’s en drive in shows op allerhande festiviteiten. Dat doe ik vanuit mijn eigen pandje met beneden twee etages opslag en op de verdieping een kantoortje met showroom. Het aantal shows en de mogelijkheden zijn inmiddels flink uitgebreid. 60 tot 70% van mijn werk is voor bruiloften, maar we draaien ook bedrijfsfeesten, verjaardagen, huwelijksjubilea, evenementen zoals carnaval en oud & nieuw en tent- en schuurfeesten. Ik doe ook losse verhuur aan eindgebruikers of collega’s.”

Met zo veel werk heb je zeker aardig wat mensen in dienst?

“Nee hoor, ik werk met freelancers. Dat geeft de vrijheid om op iedere opdracht de juiste DJ te matchen. Vanuit een heel ruim netwerk heb ik een clubje DJ’s geselecteerd met wie ik veel en graag werk. Dat zijn de jongens die ik reken onder het FINCH discoteam. Zij zijn allemaal allround inzetbaar, maar ik vind het leuk om net even die nuances op te zoeken die ervoor zorgen dat een DJ ook echt bij een bruidspaar past.”

“Ik vind het leuk om net even die nuances op te zoeken
die ervoor zorgen dat een DJ ook echt bij een bruidspaar past.”

Stel, een bruidspaar zoekt een DJ voor hun trouwfeest. Wat dan?

“Ik nodig aanstaande bruidsparen altijd uit in de showroom. Daar demonstreer ik hoe zo’n show er in het echt uitziet en wat bijvoorbeeld de verlichting doet op een feestavond. Zoiets moet je echt ervaren en dat lukt niet met foto’s of filmpjes vanaf een computerscherm. Ik hoor vaak terug dat de demo bruidsparen een goede indruk geeft van wat ze kunnen verwachten op hun eigen feest, en dat ze er in de showroom vaak al helemaal zin in krijgen. We bespreken vooral ook hun muzikale wensen, want dat maakt het feest straks daadwerkelijk hún feest. Zo kan ik altijd de juiste DJ aan het bruidspaar koppelen. Ik draai zo veel mogelijk zelf, want dat blijft natuurlijk het allerleukste aan dit vak.”

Welke producten biedt FINCH voor trouwfeesten?

“De White Wedding shows zijn veruit het meest populair en vormen de basis voor een goed feest. Ik heb een heel scala aan aanvullende mogelijkheden en blijf het assortiment telkens vernieuwen. Mijn nieuwste aanwinst is bijvoorbeeld een droogijsmachine. Hiermee maak ik een betoverend wolkendek vlak boven de dansvloer. Heel geschikt voor een sprookjesachtige openingsdans en een mooie aanvulling op een Winter Wedding.”

En als het bruidspaar liever live muziek heeft?

“Vroeger werd de muziek op bruiloften verzorgd door bandjes. DJ’s hebben deze taak steeds meer overgenomen. Maar het live aspect van een band voegt iets speciaals toe aan een bruiloft. Vanuit die gedachte is de combinatie van een DJ met LIVE-entertainment ontstaan. De voordelen van een DJ show mét een live-artiest voor de interactie. Ik combineer de DJ graag met een saxofonist die heel allround kan meespelen met de muziek van de DJ. Van swingende rock ’n roll tot opzwepende house beats. Je kunt hier zelfs nog meer artiesten bij betrekken, dan krijg je een heuse DJ-band!” Zie ook www.discoteam.nl/live.

Je hebt vast al heel wat meegemaakt bij Koetshuis de Haar. Wat is je het meest bijgebleven?

“Iedere bruiloft is anders. Ik heb in het Koetshuis nette, ingetogen feesten meegemaakt, maar ook dat de hele zaal op zijn kop stond. Geen openingsdans is hetzelfde: van aandoenlijk houterig om elkaar heen draaien tot een spectaculaire choreografie inclusief lift à la Dirty Dancing. Ik herinner me hilarische flashmobs! En een openingsdans op het nummer Year of summer, dat akoestisch werd ingezet door een gitarist. Halverwege het nummer mixte ik er een dreunende beat doorheen, waarmee we overgingen in de hardstyle remix van datzelfde nummer.

Eén huwelijk van enkele jaren terug vergeet ik echt nooit meer. Het was prachtig weer en de gasten nipten van champagne in de Kasteeltuin. Alles was in jaren ’30 sfeer. Een saxofonist speelde gezellig mee met plaatjes die vanuit de ‘ouderwetse grammofoonspeler’ klonken (het Vintage SAX concept). Van het bruidspaar was echter nog geen spoor te bekennen…

Totdat we geronk van een helikopter hoorden in de verte. Het lawaai zwol aan en jawel hoor, het bruidspaar liet zich invliegen! Het werd een geweldige dag met als afsluiter een knalfeest in het Koetshuis.
Later ben ik door deze bruidegom geboekt voor een surpriseparty voor zijn vrouw. En nog steeds bevelen zij mij aan bij vrienden en kennissen die gaan trouwen.”

“En jawel hoor…
het bruidspaar liet zich invliegen…

per helikopter!”

Wat zou je bruidsparen willen meegeven bij het organiseren van hun feest?

“Bijna ieder bruidspaar doet een openingsdans. Dat is een goede trigger om de gasten de dansvloer op te lokken. Ik raad aan om dé dans niet te vroeg op de avond te plannen. Wij Nederlanders zijn nu eenmaal wat afwachtend van aard en komen doorgaans niet dansend een feestzaal binnen.
Geef je gasten rustig de tijd om te acclimatiseren en een biertje of wijntje te drinken (dat helpt echt!). Doe je pas daarna de openingsdans, dan zal je zien dat de gasten sneller de dansvloer weten te vinden.

Of doe het eens anders: laat overdag, na de ceremonie, de DJ een lekker loungy achtergrondmuziekje draaien, wat dan ‘per ongeluk’ een béétje uit de hand loopt en uitmondt in een groots dansfeest!

Houden jullie er niet zo van om in de spotlights te staan, dan adviseer ik om gewoon een romantisch nummer te draaien. Iedereen heeft ooit in groep 8 gezeten, dus schuifelen kan altijd! Het is helemaal niet nodig om het hele nummer uit te dansen, want na ongeveer anderhalve minuut gooien we er een break in of we doen net alsof de plaat vastloopt en knallen er een lekker dansnummertje in.

Verder wil ik bruidsparen op het hart drukken dat ze zich vooral geen zorgen moeten maken over het verloop van de avond. Een ervaren bruiloft-DJ is in staat om in te spelen op de meest uiteenlopende situaties en zich aan te passen aan ieder publiek. Kortom, maak je niet te druk om de planning en anderen en geniet van jullie moment!”

Adviezen van Wouter voor jullie trouwfeest

  • Plan de openingsdans niet te vroeg op de avond. Geef je gasten de tijd om te acclimatiseren.
  • Laat een loungy achtergrondmuziekje “per ongeluk” een béétje uit de hand lopen.
  • Of schuifel tot “de plaat vast loopt”.
  • Maak je vooral geen zorgen over het verloop van het feest. Laat de DJ zijn werk doen!
  • Geniet van jullie moment.

Wat zijn volgens jou de voordelen van een feest in Koetshuis de Haar?

“Kasteel de Haar, het landschapspark, het Stalplein en het Koetshuis vormen samen een sfeervolle trouwlocatie. Op een gewone dag komen gasten in het Koetshuis koffie drinken, lunchen of borrelen. Toekomstige bruidsparen kunnen zich soms lastig een voorstelling maken van deze ruimte als feestzaal. Neem maar van mij aan dat het Koetshuis met de juiste verlichting is om te toveren tot de perfecte plek voor een onvergetelijk huwelijksfeest! Door het hoge plafond komt de lichtshow optimaal tot zijn recht.

Mijn DJ shows zijn zo ontworpen dat ze flexibel zijn op te bouwen en op iedere locatie goed tot hun recht komen. Maar ik weet precies welke aanvullende items net dat beetje extra sfeer brengen in het Koetshuis. Daarin kan ik bruidsparen dus goed adviseren.

Als DJ ben ik vaak alleen op pad en dan is het fijn om met bekenden te werken. Gezellig als de partymanager even met me komt babbelen voordat het feest begint. Stiekem vind ik het ook niet verkeerd om te worden uitgenodigd voor een lekkere snack na het opruimen! Dat alles maakt de samenwerking met de mensen van Koetshuis de Haar voor mij zo fijn.”

“Ik weet precies welke aanvullende items
net dat beetje extra sfeer brengen in het Koetshuis.
Daarin kan ik bruidsparen dus goed adviseren”

Meer informatie over FINCH discoteam bruiloft DJ

 

Foto’s van Wouter: Marina Kemp, Flitsend Fotografie

Foto van bruidspaar: Damien Franscoise, Tweemetervijf Fotografie