Op bezoek bij onze partner Sugarlips Cakes

Een kijkje in de boutique cake design studio met winkel van Luc en Tam

Laatst werden wij bij het Koetshuis verrast met een práchtig taartje. Alle collega’s waren het eens: die mooie taart smaakte ook nog eens voortreffelijk. Hij kwam van onze nieuwe partner Sugarlips Cakes! Nieuwsgierig naar de mensen achter deze smaakvolle creatie, maakte ik een afspraak om een kijkje te nemen in hun winkel.

Wat kan ik nog vragen?

Ter voorbereiding op mijn bezoek bekeek ik de website van Sugarlips Cakes. Wat een informatie! Over het levensverhaal van het jonge echtpaar Tam en Luc Reichert-Trinh, hun schattige zoontje Hudson (1), het team en de producten. Over hun boutique cake design studio met winkel in het Utrechtse winkelcentrum Terwijde. Foto’s, filmpjes, blogs… het was net alsof ik Luc en Tam al een beetje kende voor ik hun drempel over stapte. Wat kan ik deze mensen eigenlijk nog vragen?

Tam en Luc in hun winkel

Informatie voor bruidsparen

Na een hartelijke ontvangst zit ik twee dagen voor Pasen met een kop thee tegenover Luc aan de vierkante, witte tafel in de Sugarlips winkel. Aan de andere kant van het raam, in de studio, wordt geconcentreerd gewerkt aan een gele naked cake.

In de toonbankvitrine liggen paasmacarons en cakepops. Tam glipt achter Luc langs het pand uit.

Ik besluit Luc te vragen wat hij aankomende bruidsparen zou willen vertellen.

Strak en modern, mét levensechte bloemen van suikerwerk

“Sugarlips Cakes is een jong, internationaal bedrijf. Vijf en een half jaar geleden begon Tam vanuit huis en anderhalf jaar later opende zij haar studio in het centrum van Utrecht. Inmiddels is Sugarlips verhuisd naar een groter pand, bestaat ons team uit 8 personen en maken we zo’n 250 bruidstaarten per jaar. Onze stijl is minimalistisch, strak en modern, met als specialisatie suikerbloemen.” vertelt Luc enthousiast. Hij staat even op om bloemen van suikerwerk te halen. Ze zijn geweldig, de rozen zien er bedrieglijk echt uit. Ik zie ook vetplantjes, niet van echt te onderscheiden. “Allemaal eetbaar”, legt Luc uit, “behalve de steeltjes. Tam is hier de enige die zulke bloemen kan maken. Verder kunnen onze teamleden alles, waardoor we een constante, hoge kwaliteit kunnen garanderen.”

“Tam is gespecialiseerd in bloemen van suikerwerk.
Wist je dat je die nog heel lang kunt bewaren?
Mooi als aandenken aan je trouwdag! “

In 1 minuut zien hoe professioneel wordt gewerkt in de studio van Sugarlips? Bekijk de video!

De ideale bruidstaart past in het totaalplaatje

Luc: “Wij vinden dat een bruidstaart in het totaalplaatje van de trouwdag moet passen. Iedere taart is persoonlijk en uniek. Zo laten we bijvoorbeeld bloemen uit het bruidsboeket terugkomen in het ontwerp van de taart. We werken veel samen met weddingplanners en trouwlocaties. Als we de locatie kennen, zoals bij Koetshuis de Haar het geval is, kunnen we de taart beter afstemmen op het geheel.”

Jong geleerd…

Tam komt weer binnen met hun zoon op de arm. Hudson geeft papa een kusje en verdwijnt met zijn moeder naar de studio. Even later zie ik het mannetje enthousiast met een garde zwaaien. Jong geleerd, oud gedaan? Luc: “Voor de verandering hebben we een relatief rustige dag, waarschijnlijk omdat het Goede Vrijdag is. De bestellingen voor onze klanten zijn klaar. Tam miste haar zoon en is hem gaan halen om samen koekjes te bakken. Dit is voor het eerst dat het even kan.” Het ziet eruit of kleine Hudson nooit anders heeft gedaan.

Levensecht, de bloemen en vetplantjes die Tam maakt van suiker

In zes stappen naar jullie bruidstaart

Ik vraag: “Een aanstaand bruidspaar zoekt een taart voor hun grote dag. Hoe pakken ze dat aan?” Daar heeft Luc een oplossing voor: “Speciaal voor aanstaande bruidsparen hebben we een bestelproces in zes stappen. Van het eerste contact tot het terugbrengen van het taartplateau naar de winkel. Op onze website staan alle stappen precies uitgelegd en lees je hoe je een afspraak maakt voor een proeverij.”

Tradities en herinneringen

Bij een bruiloft horen tradities en mooie herinneringen. Luc: “Veel bruidsparen bewaren een deel van hun taart in de vriezer om deze na een jaar op te eten. Wat ons betreft is het tijd om deze traditie iets aan te passen. Zodat je ruimte in je vriezer bespaart én na een jaar weer lekker verse taart eet. Daarom maken wij, tegen gereduceerd tarief, graag één jaar na de bruiloft een kleine versie van de oorspronkelijke bruidstaart. En wist je dat je suikerbloemen nog heel lang kunt bewaren als aandenken?”

Nieuwtjes

Aan het eind van het gesprek vertrouwt Luc me nog een paar nieuwtjes toe. “Mensen vinden het soms lastig kiezen uit alle smaken cake, botercrème en vulling. Daarom verklappen we binnenkort op onze website onze eigen favoriete smaakcombinaties. Én we zijn bezig meer zitplaatsen te maken in ons winkeltje, zodat mensen gezellig langs kunnen komen voor een kop koffie of thee met iets lekkers erbij.”

“We zijn bezig meer zitplaatsen te maken in ons winkeltje,
zodat mensen gezellig langs kunnen komen voor een kop koffie of thee
met iets lekkers erbij.”

Meer?

Sugarlips Cakes maakt meer dan alleen bruidstaarten. Kijk eens op hun website voor meer informatie.

Foto’s: respectievelijk Alexandra Vonk Photography, Sugarlips Cakes

Tekst: Titia Tijmstra, Koetshuis de Haar