Passie voor oude zaken

Michel Brouwer over zijn liefde voor Kasteel de Haar en Rolls-Royce

Kasteel de Haar is voor mij een heel bijzondere plek. Hier komen mijn twee grootste passies samen: mijn passie voor het kasteel en haar verleden én mijn liefde voor oldtimers.

Michel Brouwer is trouwautochauffeur én gids bij Kasteel de Haar

Over het algemeen zou je kunnen stellen dat ik een voorliefde heb voor oude zaken. Dingen waaraan een geschiedenis vast zit, waar je steeds iets nieuws aan kunt ontdekken en die tot de verbeelding spreken. Ik raak er niet snel over uitgepraat…

 

Hearst Castle

Het begon allemaal jaren geleden, toen ik tijdens een vakantie in Amerika een bezoek bracht aan Hearst Castle. Ik was enorm onder de indruk van de overweldigende weelde en luxe van dit kasteel. Tot mijn verbazing kwam ik er later achter dat een soortgelijk kasteel bij wijze van spreken in mijn eigen achtertuin bleek te staan! Mijn interesse voor Kasteel de Haar was gewekt.

 

Beter wordt het gewoon niet

Tegenwoordig vervoer ik als trouwautopartner van Koetshuis de Haar altijd graag bruidsparen die trouwen op Kasteel de Haar. Deze locatie draagt zoveel bij aan hun ultieme trouwdag!
Kun je je voorstellen gereden te worden in een unieke, oude Rolls-Royce en vervolgens te trouwen op dit eveneens unieke kasteel? Wat mij betreft kán het niet veel beter…

 

Gids op Kasteel de Haar

Ik vertel mensen graag over de historie van de wagen, maar óók over die van Kasteel de Haar. Ik ben namelijk het hele jaar door gids op het kasteel en dat doe ik met heel veel plezier! Dus breng je eens een bezoek aan het kasteel, dan kun je me zomaar treffen in één van de zalen.

 

Beelden zeggen meer dan woorden

Hieronder heb ik wat visuele parallellen getrokken tussen het kasteel en de Rolls-Royce. Waarom? Gewoon omdat foto’s kijken leuker is dan lettertjes lezen. Beelden zeggen zo veel meer dan woorden. Ik hoop hiermee mijn passie voor zowel Kasteel de Haar als de Rolls-Royce tot uitdrukking te brengen. Veel plezier met dit korte beeldverhaal. En heb je plannen om te trouwen in stijl? Je weet nu de perfecte locatie en dito wagen te vinden!

Zo aangetroffen…

Ruïne 1890

Pre-restauratie

De weg naar perfectie

In de steigers (1893)

Het belangrijkste ontbreekt nog

Het eindresultaat

Zoals Cuypers het bedoeld heeft

Helemaal áf!

Bijzondere gasten

Brigitte Bardot (1967)

Cathy & Nicolas (2016)

Het kloppend hart

De oude keuken (1898-1970)

De motor (8 cilinders 6.8 liter)

Warm water

Een radiator (lage druk stoomverwarming)

De radiateur

Personeel

Maître d’Hotel plus bedienend personeel

Uw chauffeur

Elektra in die tijd

Elektrisch licht anno 1900 (balzaal)

Bediening elektrische ramen 1961 (linksvoor)

Onder de oppervlakte

Ondergrondse ‘geheime’ tunnel

In leer gepakte schokbrekers (onder achter)

Een sterk merk

Wapen van Haarzuilens

Rolls-Royce

Michel Brouwer
Trouwauto Maarssen