We ♥ de perfecte bruidstaart!

Maar hoe komt die eigenlijk tot stand?

Nathalie Nauta is fysiotherapeut. En ze is dol op taart. Het begon allemaal toen ze lang geleden even wat minder lekker in haar vel zat. Om haar creativiteit te gebruiken en met haar handen bezig te zijn maakte ze taarten voor vrienden en bekenden. Inmiddels bakt ze alweer vijf jaar lang de sterren van de hemel. Op professionele wijze, met passie voor taart én mensen. Ze heeft zelfs haar keuken helemaal aangepast voor haar bedrijf We Love Cakes! Aparte koelkast, grote oven, meerdere mixers et cetera. Zo kan ze hem ook als taartenkeuken gebruiken. Nathalie heeft al heel wat taarten afgeleverd op bruiloften bij Koetshuis de Haar. Zij vertelt over een uit de hand gelopen hobby, een versterkte familieband en dé perfecte bruidstaart.

Verjaardagstaarten voor zowel kinderen als volwassenen, jubileumtaarten, babyshowertaarten, smashcakes… Je kunt het zo gek niet bedenken of Nathalie heeft ze gemaakt. In alle soorten, maten, kleuren en smaken. Maar de bruidstaart, die is het allermooist om te maken, zegt Nathalie vol overtuiging. “Het is zo’n uitdaging om samen met het bruidspaar dé perfecte taart te bedenken en realiseren. Deze mensen zijn zo bezig met de voorbereidingen voor hun grote dag en het voelt super als ik daar aan bij mag dragen.”

De ideale bruidstaart is perfect

Een bruidstaart is de meest bijzondere taart die er bestaat. Dat komt omdat hij perfect moet zijn. En dat is precies wat Nathalie nastreeft: perfectie. Er komt nog heel wat kijken bij het maken van de ideale taart voor een bruidspaar. Dat is de reden dat een bruidstaart over het algemeen wat duurder is dan een “gewone” taart.

Van huiswerk naar ontwerp

Vraag je Nathalie een taart te maken voor jullie huwelijk, dan word je serieus genomen. Allereerst krijg je huiswerk. Ze vraagt je om plaatjes te verzamelen van taarten die jullie heel mooi vinden, of juist gruwelijk lelijk. Ook vraagt ze jullie het hemd van het lijf om een goede indruk te krijgen wie zij voor zich heeft. Misschien weten jullie al tot in detail hoe de taart eruit moet zien. Of welk thema het feest en de taart moeten hebben. Of jullie laten je juist adviseren. Aan de hand van jullie voorkeuren en wensen schetst Nathalie een ontwerp. Zo wordt duidelijk hoe jullie taart eruit gaat zien.

“Rob de Bouwer”

Nathalie maakt alles zelf, tot aan het kleinste suikerbloemetje. Daarnaast besteedt ze veel tijd aan boodschappen halen en bestellingen doen. Soms krijgt ze hulp van haar vader Rob, die een bouwbedrijf heeft. “Hij helpt me graag met de constructie van taarten. En hij kan stuken als de beste, dus als hij een taart voor me afsmeert dan is het resultaat echt super strak! Het fijne werk doe ik dan weer zelf. Bijkomend voordeel is dat onze vader-dochter relatie door de taarten sterk verbeterd is. We hebben echt een gezamenlijke interesse nu. En het is grappig hoe zijn bouw-skills van pas komen bij het perfectioneren van mijn taarten.”

Proeverij

Het uiterlijk is belangrijk, maar het bruidspaar beslist ook hoe de taart smaakt. Nathalie maakt het jullie gemakkelijk door een proeverij te organiseren. Tijdens een gesprek van één à anderhalf uur, bij jullie thuis of bij haar, laat zij verschillende soorten cake en vulling proeven. Zo kunnen jullie smaakcombinaties uitproberen en de juiste keuzes maken. Zelf is Nathalie nog steeds een echte zoetekauw: “Ik proef natuurlijk altijd of de smaak goed is, maar ik moet oppassen dat ik niet alle restjes op eet, anders groei ik dicht. Mijn favoriet is red velvet, een smeuïge rode chocoladecake. Die is erg machtig, voor bruidstaarten wordt meestal een luchtiger biscuitdeeg gebruikt. Ik heb een zwak voor witte chocolade. Wat ik echt níet lust, is kokos en ananas. Als ik die smaken verwerk, laat ik altijd iemand anders proeven.”

De grote dag

En dan breekt eindelijk de grote dag aan. Jullie zorgvuldig ontwikkelde taart moet naar de feestlocatie. “In het begin was dat nog weleens spannend, maar tegenwoordig ben ik gelukkig bedreven in het vervoeren van mijn creaties. Taarten van vier lagen of minder transporteer ik gestapeld. Vanaf 5 lagen doe ik de opbouw ter plaatse. Het is altijd prettig als ik een taart mag bezorgen bij Koetshuis de Haar. Met deze locatie heb ik een fijne samenwerking en ik kan me vooraf precies voorstellen waar de taart komt te staan.”

Persoonlijke aandacht

“Nu ik dit werk wat langer doe, krijg ik meer vaste klanten. Speciaal was die keer dat ik drie maanden na een bruiloft een mini versie van de betreffende bruidstaart mocht bakken. De broer van de bruid had de bruiloft helaas gemist en zo kon hij toch nog proeven. Een andere bruid, voor wie ik de bruidstaart had gebakken, vroeg mij later om een babyshowertaart te maken voor haar beste vriendin. Stiekem wacht ik nu op het eerste bruidspaar dat mij vraagt een babytaart te maken, een tijdje nadat ik hun bruidstaart verzorgd heb. Geweldig toch, dat ik zo een stukje meemaak van de mooie momenten in het leven van uiteenlopende mensen?”

 

We Love Cakes
Nathalie Nauta

Fysiotherapie

“Van taarten word ik blij. Maar ook mijn andere werk als fysiotherapeut is belangrijk voor me. Beide vakken stellen me in staat om iets voor anderen te betekenen. Als therapeut help ik mensen van hun klachten af. En met We Love Cakes help ik mensen met iets leuks. Als therapeut én als bakker verdiep ik mij graag in mijn cliënten, ik ben altijd nieuwsgierig naar hun verhaal. Achter iedere bruidstaart die ik maak, zit dus een uniek verhaal.”